Når media styrer strategien ...
Media skaper syndebukker og helter. Det påvirker hvordan vi agerer, håndterer hverdagen. Ideen om at ‘Image is everything’ dominerer. Men idéen er feil – ‘image isn’t everything’. For cybersikkerhet er image en forstyrrelse med alvorlige konsekvenser.
Nyhetsmeldinger fra sikkerhetsfronten er ofte deprimerende lesing. Historien om amerikanske OPM, Office of Personnel Management, er fortsatt under utvikling og et strålende (og tragisk) eksempel. For andre gang på ett år ble enheten offer for innbrudd og datatap. Data om millioner av amerikanere på avveie. Tragisk, unødvendig og flaut.
‘Hvem står bak’ spør media i lange og fete oppslag som spekulerer rundt kinesere, nord-koreanere og russisk mafia, med tilhørende ekspert-intervjuer. Det blir som å lete etter musa som gnagde hull mens båten synker: Unyttig på grensen til selvtekt. Riktig fokus burde være innlysende: Å tette hullene, og dernest finne ut hva som skjedde og hvorfor. For resten av markedet blir første spørsmål: Er også vi ‘smittet’?
Hvem som står bak er interessant, men kommer et stykke ned på prioriteringslisten. Det kan brukes som avledningsmanøver, men må ikke ta ressurser bort fra det som teller: Å hindre gjentagelse og heve nivået enda et hakk. Alle er utsatt, ingen går fri.
Se også …
Legg igjen kommentar
Du må være innlogget for å kunne kommentere.