Microsoft som ‘utility’
Lisenser forsvinner, tjenester overtar. Også hos Microsoft. Spesielt hos Microsoft, som etter sigende bruker mer enn 70% av utviklingspengene på Cloud-tjenester.
Hva kommer ut i den andre enden? Det kommer an på hvor pengene er, sier forståsegpåerne. Men hvem vet hvor pengene sitter i markedet om 5 år?
Dersom vi ekstrapolerer dagens utvikling 5 år fremover, avtegner et interessant bilde seg – som vi trakk opp konturene av i analysen Microsoft i nettskyen – drama eller tragedie for et år siden: Microsoft lever i rask tiltagende grad av tjenester. Verdens største e-verk så og si. Utviklingen er ikke garantert, men sannsynlig: Hovedproduktene over OS-nivå – Exchange, AD, Office, Sharepoint og flere, er fundamentale for virksomheter over hele verden. Avhengigheten er total, forstyrrelser uønsket og bindingen meget verdifull. Dersom Microsoft lykkes i å gjøre Azure til et troverdig og pålitelig produksjonsalternativ for disse tjenestene, med relativt sømløs overgang, vil gravitasjonen mot dem være enorm. Med smart regi og god kontroll over partnerapparatet, kan Microsoft manøvrere overgangen etter eget forgodtbefinnende.
Hvis kvaliteten holder og konkurransen tillater det. Utfordringen er formidabel, større enn noen leverandør noen gang har hatt i hende. Dessuten: Microsofts ‘gamle’ tjenester er nettopp det – gamle. Bra for stabilitet, men ikke for innovasjon og ressursutnyttelse. Derfor er prosessen ekstra spennende. Derfor er den viktig for IT-miljøer flest. Derfor følger vi den med argusøyne.
Microsoft imponerer med fokus. Vi avventer gjennomføringsevnen.
Se også analysen Microsoft i nettskyen: Drama eller tragedie?
Legg igjen kommentar
Du må være innlogget for å kunne kommentere.